domingo, 11 de agosto de 2019

CRÓNICA DÍA 28: 11-08-2019


Benvolgudes famílies,

Avui ha estat un dia ben complet, com tots els que hem passat aquí a Perú. L'esmorzar amb Nutella, Oreo i cereals per celebrar el diumenge (i Santa Clara) ha posat contents a tots els peregrins, que l'han gaudit com si fes mesos que no mengessin.

Durant el matí hem pogut completar la ruta de turisme religiós que vam iniciar ahir amb la visita exhaustiva dels clubs de l'Obra Valle Grande i Condoray. Hem celebrat missa a la parròquia del Padre Fico (germà de la Madre Doris), i tot seguit hem anat a veure dos bisbes. Hem estat xerrant amb el bisbe emèrit de Yauyos (ves per on, era català!) i després l'arquebisbe Ricardo ens ha rebut a una saleta al Santuari de la Madre del Amor Hermoso. Renoi, quin bisbe! Nosaltres que pensàvem que la família Bustamante (la de la Madre Doris, Madre Lillia i 11 germans més) eren xerraires, doncs el bisbe no s'ha quedar curt ni res. Ha estat xerrant durant més de 40 minuts, i del que ha dit ens hem assabentat de la meitat, alguns perquè s'han dormit, altres perquè estan sords i d'altres perquè encara no s'han acostumat a l'accent peruà, cas d'una servidora, que tot i haver passat 29 dies a Perú no és capaç d'entendre una conversa sencera.

Si volíem caldo, doncs dues tasses, perquè si no n'havíem tingut prou amb els dos bisbes després hem anat a visitar el seminari: ens han fet un tour per dins (la capella per cert la tenen molt maca, amb les escales d'entrada a lo Bella i la Bèstia, però amb oracions a les parets i imatges ben maques), i un dels formadors ha animat a alguns joves a quedar-s'hi (a l'Arnau i a l'Anton, entre d'altres).

A l'hora de dinar ens hem dirigit a una casa que el Padre Fico està construint per acollir veneçolans i altres estrangers que han de fugir del seu país. Una família ens ha cuinat per tots yuca (una espècie de patata allargada) i espaguetis picants amb 'papas secas' i pollastre (tornarem amb cara de gallina, amb el pollastre que hem menjat aquest mes a alguns fins i tot ens han sortit plomes). Durant l'àpat no podia faltar l'Elna tancant tota la catifa dels pobres veneçolans amb salsa, i l'Álvaro Franco trencant unes rajoles (pobret, per accident). A aquest pas aquesta casa estarà en construcció perpètua (com la majoria de construccions del país on estem, aquests peruans ho deixen TOT a mitges).

Per la tarda havíem de continuar la ruta de turisme religiós, però a causa de les cares de tots nosaltres hem conseguir capgirar els plans: HEM ANAT A LA PLATJA!!! I com diu la Meritxell '¡nos hemos bañado en el Pacífico!'.
Un grup de nois ha vingut més tard a la platja perquè s'ha debutat un partit de futbol 'catalans' vs 'peruans'. Tot i que els peruans els superés sin en nombre, els nostres nois ho han donat tot i han guanyat (per primer cop) un partit en aquestes terres peruanes. Calen destacar els 2 hay-tricks que han hagut per part de l'Álvaro Franco i del Luis Torrens, així com els fabulosos passos de l'Anton Marqués que han permès a l'Arnau Carbó marcar alguns gols.

Mentrestant, la resta de peregrins hem estat gaudint "del sol i de la caloreta" de la fabulosa platja peruana. Per si fos poc, érem els únics que anàvem d'estiu a la platja amb ànims de banyar-nos, ja que amb els núvols i el vent que feia cap persona amb seny es banyava. No obstant això, com és de costum anar a contracorrent i fer coses esbojarrades els nostres joves no han pogut estar-se de mirar només el mar, així que els més valents s'han banyat al Pacífic (alguns 3 cops, com diuen l'Arnau Carbó i el Pepe Marqués). Alguns no només s'han banyat, sinó que han fet surf. D'aquest grup podem destacar la Meritxell, l'Anna Umbert, l'Elena Prats i el Mn (la Teresa Perreau s'ha posat un neoprè, però ha estat més pel postureo que cap altra cosa, perquè no ha tocat la planxa de surf).

El grup que no surfejava hem tingut la sort de pujar a un quad d'una noia que es deia Maite, que ens ha portat derrapant amunt i avall per la sorra atropellant alguns ocells (no han mort aquest cop, només van morir alguns ahir en mans del Pepe i l'Anton).

Més tard el Sergi, el Juan i l'Anna Llovera han tocat una campana de l'església per avisar la gent de la missa, i aquesta última s'ha emocionat quan l'han deixat conduir una furgoneta de 16 places. Cal destacar que ho ha fet millor que el Mn, que ha estat tot un trajecte intentant desactivar els renta-parabrises. Sort que no ens ha tornat a parar la policia, perquè sense el carnet internacional no ens deixen conduir legalment (ens ha parat abans la policia però la Marta i el Xavi que anaven d'il·legals no han estat vistos).

Per sopar hem celebrat el meu sant, i ens hem atiborrat tots de pasta (al pesto o amb tomàquet), nuggets i un pa de pessic boníssim que he bufat (sí, era el meu sant, no el meu aniversari, però he acabat bufant un 0). Ha estat un sant de 10. :)

I això és tot per avui família. Ara ja ens estem preparant per marxar, amb emocions contradictòries: us trobem a faltar però aquí estem molt bé també.

See you later alligator. In a while, crocodile.

Ben cordialment,
Clara Umbert Pallàs

PD: Felicitats a la Carlota Cavallar, que avui ha entrat a la comunitat de la Iesu Communio, reseu molt per ella.

PD2: També felicitats a les meves tocaies Clara Carbó i les altres Clares, així com a les Sussannes que avui també celebren el seu sant.

PD3: Tot i que les Monges ens han cuidat com a reis, alguns peregrins demanen (a ser possible) algunes coses per quan arribem que són les següents.

Maria Gomar: tortilla de patata y fanta de limón
Anna Umbert: un xupa xup
Álvaro Franco: que me sorprendan
Mn Carlos: que venga mamá a buscarme
Maria Morer: l'alliberament dels presos polítics i una torrada de pa de pagès amb tomàquet
Cris Marqués: un abrazo de papá (solo de papá, no de mamá. El de mamá es para Antonio).
Jordi: cama cómoda, fuet tarradellas y pizza
Anton: donetes zebra
Pepe: ensalada de espelta y un beso de Catalina 
Elna: pizza de atún agogo
Luís Torrens: mi osito de peluche para poder achucharlo hasta morir 
Anna Llovera: que vinguin el Jaume i el Carles a buscar-me
Jaume Morer: al mini Manu i un Mc Donald's 
Marta Umbert: que em deixin conduir fins a casa
Juan VQ: un paquete de Oreo 
Arnau: un libro de estampas japonesas antiguas 
Meritxell: muchos abrazos 
Alicia: pizza (con tomate, obviamente) genovesa y chuches de las buenas (pulpos... Marta sabe). Que Marta y Laugui vengan a recogerme. 
Carme: sopar a poder ser pizza, fanta de llimona i gelat. 
Teresa y Elena: dormir y cenar al día siguiente en la Esquinita. 
Xavi: que me vengan a buscar
Laia Masip: pizza de la mama (Thermomix) o croquetes de jabalí o enseginades de la iaia i el meu coixí per dormir a la furgo de camí a Cabacés
Núria Franco: que me vengan a buscar mis padres y todos mis hermanos y después cenar pizza 'carnívora' del domino's pizza
Clara: un ram de flors



No hay comentarios:

Publicar un comentario